The Wolf of Wall Street (2013)

   Cea de-a cincea colaborare dintre Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio nu putea să fie altfel decât de succes. The Wolf of Wall Street este inspirat din romanul autobiografic al lui Jordan Belfort și urmărește ascensiunea acestuia pe piața bursieră.
   Cadrul temporal este 1987, iar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) este nou angajat ca agent de bursă într-o firmă pe Wall Street. Șeful său, Mark Hanna (Matthew McConaughey), îl sfătuiește să opteze pentru o viață plină de sex și cocaină pentru a face față și a avea succes. Din nefericire pentru amândoi, firma se închide imediat după aceea, din cauza evenimentului cunoscut drept Black Monday. Așadar, Jordan se vede nevoit să își caute din nou un loc de muncă, de data asta ajungând într-o firmă în care se vindeau acțiunile cu valoare prea mică pentru a fi cotate la Bursă, dar care erau cumpărate de persoane din clasa de mijloc. Cu ajutorul cunoștințelor sale, Jordan își face propria echipă de brokeri și își deschide propria firmă. De aici toată viața lor se schimbă. Banii, femeile, drogurile, petrecerile, corupția, puterea, preiau controlul asupra deciziilor personajului principal și astfel ajunge să comită ilegalități fără să îi pese de consecințe.
   Dependența de alcool și mai ales dependența de droguri îl transformă pe Jordan Belfort în opusul persoanei de la începutul filmului. Petrecerile sunt din ce în ce mai decandente, banii tot mai mulți, ilegalitățile pe măsură, totul se învârte cu o viteză amețitoare. Tentațiile se află la distanță de un deget și sunt foarte ușor de obținut. Nimic nu e prea mult, nimic nu e imposibil, totul are un preț… până și legea.
   Până unde pot merge lupii și până când pot juca după regulile proprii, puteți vedea în 180 de minute pline de suișuri și coborâșuri emoționale atât ale personajelor cât și ale publicului. O comedie cu gust amărui din punctul meu de vedere, cu un mesaj subtil și cu o acțiune pe măsura distribuției.
   The Wolf of Wall Street a fost nominalizat la Oscar 2014 la categoriile Best Picture, Best Director (amândouă Martin Scorsese), Best Adapted Screenplay (Terrence Winter), Best Actor (Leonardo DiCaprio), Best Supporting Actor (Jonah Hill), iar noi sperăm să îl vedem în sfârșit pe DiCaprio cu Oscarul în mână.

The Wolf of Wall Street

Scris de Alexandra Şica

Imagine via.

This entry was posted in Film. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *