Băiatul din tren

Mergea spre bunicul ei. Îl iubea enorm și-i plăcea să-l viziteze în fiecare sfârșit de săptămână. Își propusese cu ceva timp în urmă că are să facă asta de fiecare dată când va putea, până mai avea pe cine.

         Nu-l mai văzuse pân-atunci, deși era familiară cu călătorii CFRului, cu cei care mergeau în aceeași direcție, desigur. Dar acei ochi albaștri i se păreau tulburători. Cu părul închis și creț, care-i aluneca și pe care-l dădea la o partea atât de des. Avea o aroganță aparte.

         Rătăcită prin gânduri, nici nu observase că și el o studia. A cuprins-o rușinea. Abia aștepta să ajungă odată, să coboare și să plece cât de repede posibil, sau să coboare el mai repede, dar de această dată drumul păruse mai lung și mai stânjenitor ca oricând. Nu coborâse mai repede. Coborâse deodată cu ea, ba chiar se îndrepta în aceeași direcție ca ea. Inima a început să-i bată tot mai tare, își mării pașii pentru a ajunge cât mai repede acasă. Într-un final a ajuns. Bunicul ei nu-și dădea seama de ce fusese aeriană tot restul după-amiezii.

         Spre seară veniseră prietenele ei după ea, ca de obicei. S-au hotărât să privească băieții cum joacă fotbal înainte de a ieși seara la un suc. Pe când, mulțumită fetelor, reușise să-și ia gândul de la el, îl observase, juca fotbal, și-ncă cum. Înghețase pentru câteva clipe. N-ar fi crezut că-l va vedea din nou, se simțea foarte stânjenită. Aflase că avea și el o bunică în satul respectiv, dar nu înțelegea cum de-a lungul celor 18 ani ai ei nu-l văzuse niciodată.

Mai târziu, strângându-se toți tinerii la un suc, începură să povestească într-un cerc, toți, ca de obicei, fără a forma mici grupulețe sau fără a exclude pe cineva. Amestecându-se în vorbă și nou-venitul, intervenind chiar peste ea, ea având o fire mai băiețoasă, nu se putea abține fără a-i lăsa un comentariu arogant, fiind sigură că-i va închide gura, cum se întâmplase de obicei cu toți. Dar nu s-a întâmplat așa, el a intrat în joc și așa au continuat toată seara. Ba mai mult, așa au ținut-o câteva luni, la fiecare ieșire de sfârșit de săptămână.

Ea fusese impresionată de cum îi făcea față fiecărei replici. Pregătindu-se să meargă la drept, nu era de mirare comportamentul ei, făcea ce-i plăcea cel mai mult: să contrazică și să aibă dreptate. Însă el, inteligența lui o surprinsese. Era abia cu un an mai mare decât ea, se pregătea de un viitor sportiv, avea de gând să nu renunțe la fotbal, dar voia să meargă și la facultate, însă era încă indecis din această privință.

         Au fost săptămâni în care din cauza școlii și al învățatului ea nu reușea să meargă să-și viziteze bunicul. El nu știa asta și luând inima în dinți, s-a dus la casa bunicului ei pentru a o invita să iasă cu el, dar nu o găsi acolo. În schimb, a făcut cunoștință cu bunicul ei, cu care au început să se înțeleagă de minune. A început să îl viziteze și să îl ajute foarte mult cu tot ce putea, iar ea habar nu avea.

         Bunicul ei se îmbolnăvise, nu foarte grav, însă era destul pentru a avea o căzătură care putea sfârși foarte urât. Asta se întâmplase vineri seara. Dar ea reușise să ajungă abia sâmbătă dimineața la el. Îl găsise în pat, cu niște vânătăi, însă se putea observa că primise ajutor cum se cuvine. Aflase și de la cine. Îi părea atât de rău că s-a comportat atât de urât cu el, doar insultându-l și provocându-l, deși el s-a dovedit a fi un băiat cumsecade. Și-a luat inima-n dinți și s-a pornit către casa bunicii lui pentru a-i mulțumi pentru tot ajutorul oferit. Tot drumul își imagina scenarii, cuvinte potrivite care ar trebui rostite, însă în momentul în care l-a văzut, nu-i mai venea în minte niciunul. L-a sărutat.

         De atunci trecuseră cinci ani. Ea e în ultimul an la drept, iar el acum joacă într-o echipă de fotbal destul de cunoscută prin țară, a terminat și Universitatea Politehnică între timp. Și încă în fiecare sfârșit de săptămână când pot își vizitează bunicii, fiind recunoscători că încă mai au pe cine.

Și da, încă tot cu trenul.

-Lapuhos Zsófia

This entry was posted in Forma, Povești cu inspirație and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.