Fundaţia

O să încep prin a picta fundalul. Eram în maşină în drum spre Grecia, pentru a putea petrece un concediu cu familia. Partea rea era durata foarte mare a drumului, aşa că am decis să iau cu mine primele cărţi pe care le-am văzut în casă. Privirea mi-a căzut pe cărţile “Fundaţia” si “Fundația și Imperiul”, scrise de probabil cel mai cunoscut scriitor science-fiction, Issac Asimov. Personal, nu m-am dat în vânt după citit sau genul science-fiction.

Cât de rea poate fi cartea asta? În cel mai bun caz, citesc până îmi vine somnul și așa trece mai repede timpul . Privind în retrospectivă, rămân uimit cât de tare am greșit.

Nu vreau să vă stric surpriza de a citi singuri această serie de șapte cărti, extrem de captivantă. Vă jur că pe parcursul drumului până în Grecia, nu am lăsat cartea din mână. Doar când nu mai aveam luxul unei surse de lumină și atunci stăteam în liniște și așteptam ziua următoare, să pot citi din nou. Odată ajuns în Grecia, problema mea a persistat. Încă rămân uimit că o zi întreagă- cât a dura până am terminat toată cartea- nu am intrat in apă. Stăteam liniștit, la umbră,cu cartea mea. Pana si mama m-a rugat să o las din mână. Probabil nici ea nu credea că se va întâmpla așa ceva vreodată .

Săraca mea mătusă, cea care mi-a dat cartea cu gândul că poate o să-mi placă, nu cred că își imagina vreodată că voi devora întreaga serie. Toată experiența a fost presărată cu nopți nedormite. Doamne, ce experiență frumoasă!

Pentru mine, seria “ Fundatia” reprezintă până în momentul de față, inclusiv, cea mai frumoasă lucrare scrisă de un om.

Scris de Daniel Cicaş

This entry was posted in Carte. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.