Interviu cu Corina Plamadă

Corina Plamadă este o tânără artistă de pe plaiurile Bucovinei, ce a ales Clujul ca şi centru universitar. Suceveanca talentată îmbină desenul clasic cu arta grafică. Axată mai mult pe portrete, aceasta transformă chipul unei persoane într-o adevărată poveste. În următoarele rânduri vă voi prezenta câteva aspecte şi experienţe ca boboc în artă, pe care Corina a fost amabilă să mi le relateze într-un interviu.

1. Cum ai descoperit că arta este pasiunea şi viitorul tău? De ce arte?

De ce arte? Ei bine, în clasa a 10-a m-am apucat de pictură pentru că o bună prietenă de-a mea făcea deja de un an si mi-am zis că ar trebui să încerc şi eu. Deja aveam o plăcere şi o atracţie pentru tot ce înseamnă artă, iar în urma acestor ore mi-am dat seama că asta este ce-mi doresc să fac în viitor. În clasa a 11-a, în al doilea semestru m-am hotărât că vreau să fac design, iar în clasa a 12-a, ca să mă pregătesc pentru admitere, m-am apucat să fac pregătire cu un profesor de la liceul de arte. Am intrat la Facultatea de Artă şi Design din Cluj Napoca.

2. Anul doi de facultate ţi l-ai petrecut în Spania cu o bursă Erasmus. Ce te-a determinat ca să aplici pentru această bursă şi cât de avantajoasă a fost această experienţă?

Cu toţi ştim cum este vazută arta în Romania, aşa că am decis să aplic pentru această bursă în scopul unei mai bune aprecieri în străinătate. Am fost studentă erasmus în Logrno, Spania, împreună cu alţi doi colegi de-ai mei. Am avut oportunitatea să-mi aleg ce materii vreau, iar alegerea mea a fost designul grafic. Mi s-a parut cea mai intersesantă secţie şi nu m-am înşelat, experienţa a fost una extraordinară şi inedită. Nivelul lor este mult peste al nostru, iar aprecierile şi oportunităţile mult mai multe. Am învăţat atâtea lucruri pe care în România nu aş fi avut oportunitatea să le experimentez. Aş mai pleca oricând dacă mi s-ar oferi ocazia.

3. Ce planuri de viitor ai? Vei rămâne în ţară?

Acum sunt în anul 3, mă pregătesc pentru licenţă. Mă axez pe partea de design grafic şi ilustraţie, iar mai departe aş vrea să mă înscriu la master şi să aplic iar pentru Erasmus, unde să imi fac practica. După master probabil am să plec în străinătate pentru a acumula mai multă experienţă şi poate, ulterior, mă voi întoarce în România.

4. Ai avut oportunitatea de a lucra şi a face ceea ce-ţi place, iar pentru un student este ceva minunat. Cum ai reuşit acest lucru?

Păi am un portofoliu online pe Behance, un site pentru artişti fotografi şi designeri unde pot să-şi posteze lucrări şi chiar să-şi găsească loc de muncă. Aşa am avut ocazia să realizez nişte desene într-o cafenea numită Joben din Cluj.

Mulţumesc!

Scris de Miruna Abutnăriţi

This entry was posted in Cu și despre cultură. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.