Interviu cu Plamen Dimov

de Sutu Ioana

Plamen Dimov este un muzician bulgar şi profesor de muzică de origine greacă dintr-un orăşel mic din Finlanda, Kitee. Dar, pentru ascultătorii de muzică rock, în special fanii Nightwish, Plamen Dimov este omul din spatele trupei Nightwish, mai bine spus, profesorul Nightwish. Mi-a acceptat invitaţia la un mic interviu, aşadar, mai jos puteţi citi câteva rânduri despre cariera lui muzicală şi, bineînţeles, despre Nightwish.

 1. Toata lumea vă ştie ca fiind „profesorul Nightwish” şi aş dori să vă întreb cum vă descurcaţi când fanii isterici se năpustesc  asupra dumneavoastră pentru a vă cere adresele membrilor Nightwish sau alte lucruri?

Plamen: Ca un prieten foarte apropiat al grupului, nu dau adrese, numere de telefoane sau informaţii care pot strica imaginea trupei. Desigur, sunt fani care ar face orice şi chiar sunt unii cu ambiţii puternice şi încearcă să ajungă aproape de unii membrii ai trupei. Acest lucru este foarte normal, se întamplă întotdeauna dar, de asemenea, au fost şi situaţii amuzante. Dar, oricum, trupa este foarte politicoasă cu fanii.

 2. Să vorbim puţin despre cariera dumneavoastră muzicală. Când aţi început să studiaţi vioara?

Plamen: La şase ani am intrat la şcoala de muzică unde, pe lângă vioară, am studiat pianul, chitara şi chitara bas.

3. Aveţi muzicieni în familie?

Plamen: Părinţii mei au avut ureche muzicală dar niciodată nu au fost muzicieni profesionişti. În schimb, mama mea a fost dirijoarea unui cor timp de 15 ani.

4. Care sunt muzicienii celebri pe care îi admiraţi? V-au influenţat în vreun fel?

Plamen: Da, există mulţi muzicieni care mi-au influenţat viaţa. Ca violonist, Yehudi Menuhin, ca trupe Tower of Power, Chicago, Dave Weckl şi, bineînţeles, Nightwish. De fapt, ascult mai multe genuri de muzică. E un hobby 🙂

 5. Urmărind activitatea dumneavoastră pe Facebook, am observat că obişnuiţi să cântaţi împreună cu elevii dumneavoastră în diverse trupe. Cum vă simţiţi alături de ei?

Plamen: Da, îmi place să cânt cu tinerii muzicieni! Până acum am format vreo 80 de trupe. Să zicem că 10 trupe sunt de top, 25 de trupe intră în categoria celor bune iar restul sunt bune dar niciodată nu au devenit celebre. Puteţi vedea şi pe pagina noastră de Facebook http://www.facebook.com/pages/Kiteen-Monttu/488995924474984?fref=ts. În ultimii 20 de ani am avut 30 de proiecte muzicale cu diferite trupe.

6. Aţi cântat vreodata în România cu trupe vechi, cum ar fi Montana Band?

Plamen: Da, am cântat, dar nu cu Montana Band. A fost o trupă mare din Plovdiv în 1977. Am cântat în Bucureşti într-o sală foarte mare, nu îmi amintesc exact unde, doar ştiu că au fost foarte mulţi oameni. Apoi am cântat în Timişoara, Braşov, Constanţa, iar pe atunci cântam la bas. A fost o trupă foarte bună!

7. Ce sentimente vă trec când citiţi prin ziare sau pe internet despre foştii elevi ai dumneavoastră, trupa Nightwish, care a devenit una din cele mai faimoase trupe din Finlanda?

Plamen: Sunt foarte mândru de ei! Uneori nici nu pot să cred şi încep să îmi curgă lacrimile…

8. Am citit biografia oficială a trupei Nightwish scrisă de Mape Ollila şi Tuomas Holopainen spune că l-aţi sprijinit şi l-aţi încurajat să îşi urmeze visele. Sunteţi şi acum alături de elevii dumneavoastră?

Plamen: Da, conexiunea mea cu Tuomas a fost unică! Am văzut că acest băiat este diferit de toţi ceilalţi, într-un mod pozitiv. Poate vă voi spune mai multe când îmi voi termina cartea 🙂

 9. Care este lucrul pe care vreţi să îl realizaţi în acest an?

Plamen: Eu doresc ca lumea să se oprească din ucideri şi să ofere mai bine dragoste pentru că abia atunci ne vom putea bucura de viaţă pe aceasta planetă.

10. Vă mulţumesc foarte mult pentru timpul acordat şi mult succes pe mai departe!

Plamen: Mulţumesc Ioana! Salutări tuturor oamenilor din Bulgaria-Finlanda, Plamen!

This entry was posted in Interviuri culturale. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.