Iubire secretă

Cei doi tineri se aflau în trenul spre ruta Baia Mare- București, în anul 1990, la un an după Revoluția Română. Iubirea pe care și-o purtau cei doi era asemeni unui film romantic din anii 80’ într-un stil american, șarmant și senzual. Călătoreau împreună spre București pentru a-și urma studiile, dar familiile lor nu cunoșteau situația amoroasă dintre cei doi: pe scurt, Ana și Grigore se bucurau de momentele petrecute împreună doar în spațiul bucureștean și în interiorul unui vagon mizerabil de tren cu care călătoreau mai bine de 12 ore spre capitală. 

Viața lor nu era deloc ușoară. Familiile acestora duceau un viitor incert și instabil din punct de vedere financiar. Acești tineri au fost nevoiți să se întrețină singuri și să-și gestioneze cheltuielile, astfel încât să poată finaliza cu bine studiile. Povestea Anei este asemănătoare cu al lui Grigore, fiindcă părinții lor nu prea erau de acord să-și lase copilul la studii chiar în capitală, atât de departe de orașul natal, dar visele erau mari și puternice, iar destinul le-a croit să se întâlnească și să se cunoască mai bine chiar în cursa spre București.

Nimic nu este mai frumos decât o viață liberă de student, pe deasupra și îndrăgostit. Chiar dacă acestor tineri le era foarte greu să se întrețină într-un oraș atât de mare, nu și-au pierdut speranța și au continuat să viseze. Ana muncea în timpul liber la o croitorie din sectorul 2, iar Grigore se angajase la un magazin alimentar. Familia nu cunoștea situația lor, dar Ana și Grigore se mutase împreună într-o garsonieră micuță și sărăcăcioasă și se bucurau de iubirea pe care i-a cuprins. Florile și bomboanele învelite în ciocolată nu întârziau să apară ori de câte ori primea Grigore salariul, chiar dacă remunerația nu era la cele mai mari așteptări. 

Tinerii găteau împreună din alimentele primite de acasă, iar serile erau destinate pentru plimbări lungi prin Cișmigiu, ținându-se de mână. Ana mereu îl aștepta pe Grigore sub același cireș, care primăvara înflorea uimitor și mirosul era imbatabil. Viața lor armonioasă mai era și presărată cu gesturi calde și sincere: o floare, un sărut cald, o ieșire la teatru, toate conțineau o doză de romantism dintre cei doi. Tinerii nu comunicau prin intermediul telefonului fiindcă nu aveau, dar mereu se țineau de cuvânt și se întâlneau undeva prin oraș la o oră stabilită în prealabil.  

Cei doi s-au gândit că ar fi bine să dezvăluie relația și părinților, ca să nu-și mai trăiască amorul în secret. Astfel, Grigore s-a gândit că la un moment dat o va cere în căsătorie pe unica și prima sa iubire- din trenul spre București.

Marc Alexandra, CRP An IIThis entry was posted in Forma, Povești cu inspirație and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.