Mobilul

L-am descoperit pe Stephen King în urmă cu un an, în vacanţa de vară, când am decis să citesc una dintre cărţile din bibliotecă. Amintindu-mi că mi-a povestit mama despre o carte cu un hotel bântuit, scrisă de un tip pe nume Stephen King- despre care auzisem câte ceva- am vrut sa o citesc. Strălucirea a fost prima carte scrisă de Stephen King pe care am citit-o şi mi-a plăcut enorm. Dacă vrei să intri intr-o lume paranormală în care realul se îmbină cu fantasticul, în care un om devine un monstru pentru familia lui, după ce trăieşte experienţe paranormale, dacă vrei să vezi cum un loc izolat si mistic schimbă complet un om, îţi recomand această carte.

După aceasta, au urmat: Zona Moartă, Salem’s Lot, Mobilul (despre care voi vorbi aici) şi am urmărit filmele : Închisoarea Ingerilor, Dreamcatcher, Secret Window, 1408, toate aceste filme fiind produse după opere ale autorului.

Mobilul (Cell) este o un roman horror post-apocaliptic scris de King şi publicat în anul 2006. Acesta urmăreşte povestea lui Clayton Riddel, un artist de benzi desenate. Aventura începe în momentul în care un semnal este transmis prin telefoanele mobile (de aici şi numele romanului) şi îi transformă pe toţi cei care au un astfel de aparat în creaturi fără minte şi extrem de violente faţă de cei care nu sunt la fel ca ei.

Aceasta este o poveste de supravieţuire intr-o lume în care totul s-a schimbat, o lume în care trebuie să îţi alegi prietenii cu atenţie. Scopul lui Clay este de a ajunge la fiul său şi, dacă acesta este încă în siguranţă, să îl salveze. Pe drum, întâlneşte atât persoane dornice să îl ajute, cât şi persoane care- după ce totul s-a destrămat- au devenit antisociale şi fără respect pentru cei aflaţi in aceeaşi situaţie ca a lor.

Odată cu înaintarea în poveste, aflăm că aceste entităţi au o minte comună şi că scopul lor este acela de a transforma restul oamenilor in creaturi asemeni lor. Cu ajutorul prietenilor lui, Clay reuşeşte să se apropie din ce în ce mai mult de fiul său.

King, le induce cititorilor- în acest roman- frica de un război tehnologic. Prin intermediul telefoanelor mobile, milioane de oameni îşi pierd umanitatea, ceea ce rămâne fiind doar un instinct animalic, agresiv şi distructiv. Toţi cei fără telefoane mobile, precum Clay şi prietenii săi, au scăpat de această soartă cumplită.

În încheiere, indiferent dacă eşti fanul lui Stephen King sau nu şi încă nu ai citit această care, ţi-o recomand cu plăcere. Dacă eşti fanul poveştilor post-apocaliptice, dacă vrei să porneşti într-o călătorie alături de Clayton Riddel, într-o lume plină de creaturi care în orice moment vor să te transforme într-unul de-al lor, aceasta este cartea pe care trebuie să o citeşti.

Scris de Mihai Mariş

This entry was posted in Carte. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.