Nightlosers, trupa care a dus blues-ul ardelenesc în New York

Nightlosers este o trupă înfiinţată în anul 1994 şi este cunoscută pentru muzica ce combină blues-ul american, cu elemente de folclor autentic ardelenesc – aşa s-a născut denumirea de blues ardelenesc. Consacraţi în România în ‘90, datorită pieselor „Beţivan ratat” şi „Dragostea-i ca şi o râie”. Concertează atât în ţară, cât şi afară şi îi puteţi găsi pe Nightlosers.ro, unde puteţi asculta şi piesele lor.

Mi-i amintesc de când eram mic, îmi amintesc cât de încântat era tatăl meu atunci când concertau în oraş. Îmi amintesc de ei ca fiind „trupa aceea care cântă la *tuberman” – au cântat în Sighişoara într-un hotel scump, biletul costa mult, vreo patru sute de mii pe vremea aceea, iar solistul Hanno Hofer a legat un tuberman cu bandă izolatoare lângă microfon ca mai apoi să prducă nişte sunete cu ajutorul acestuia, sunete care erau parte din piesă, desigur. Mi-i amitesc ca fiind trupa aceea diferită!
*tuberman = Tub de plastic folosit la ascunderea firelor electrice în perete. Folosit de copii pentru a trage cu cornete din hârtie.

Nightlosers

Sunt un fan al trupei Nightlosers şi mai mult de atât, îmi place formatul alcătuit din trupa Nightlosers şi Nucu Pandrea – cântăreţul la frunză, din Cluj-Napoca, pe care îl puteţi găsi pe NucuPandra.ro, unde puteţi asculta şi câteva dintre creaţiile acestuia.

Am să închei cu un videoclip, live din Toronto din 2010:

Şi o înregistrare din 2010, din New York:

Scris de Bogdan Anghelina

Sursă imagine.

This entry was posted in Muzică and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nightlosers, trupa care a dus blues-ul ardelenesc în New York

  1. Ciprian says:

    Zau ca ar fi fost pentru americani, destul de difersi de fel sa nu aiba si asa ceva! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.