Pencil versus Camera

„Pencil vs. Camera (Creion vs. cameră foto)” este un nou concept creat de artistul belgian Ben Heine. Acesta spune că ideea de a combina desenele cu fotografiile i-a venit în 2010 și a fost rezultatul unei lungi explorări grafice.

Tehnica combină desenele în creion cu fotografii, imaginație și realitate prin iluzii optice și suprarealism. Subiectele pe care se concentrează Heine de obicei sunt arhitectura, animalele si portretele dar cel mai mult vrea să surprindă în lucrările lui dragostea, prietenia, natura și libertatea.

Heine integrează desene tradiționale în creion în fața unui fundal real completând astfel fotografia și creând un contrast puternic între fotografia care este color și desenele care sunt făcute pe foaie albă cu creion negru. Ocazional folosește și culori la desenele lui. Mâna artistului este tot timpul vizibilă reprezentând conexiunea dintre privitor și artist.

Artistul creează desene 3D pe bucăți de hârtie care, de obicei, are legătură cu fotografia, completând-o sau poate starni imaginația privitorilor prin faptul că artistul poate să pună pe foaie orice îi trece prin imaginație, creând astfel imagini fantastice care depășesc imaginația multor oameni.

Tehnica creată de Ben Heine a avut un impact major asupra comunitații de design grafic.

Este o formă de artă inedită, artistul având posibilitatea de a-și schița gândurile și imaginația putându-se astfel să se exprime prin arta lui la un alt nivel. Poate da valoare simbolistică puternică desenelor lui iar prin îmbinarea lor cu fotografii acestea prind o notă de realism iar fundalurile reale din poze par să prindă viață.

Lucrările lui au primit multe laude fiind un concept nou și inedit, lucrările lui având un mesaj puternic sau punând un zâmbet pe fața privitorilor datorită conținutului lor amuzant.

Scris de Filipescu Diana

This entry was posted in Cu și despre cultură. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.