Vama si noi

Ei sunt Andreea și Fabian, care au început să aibă o relație încă din vremea când Andreea venea în Iași la prietenele sale. Cei doi s-au cunoscut într-o seară în care fetele au ieșit în oraș să se destindă. Fabian lucra acolo ca ospătar și a observat frumusețea răpitoare a Andreei. Aceasta era o fată foarte frumoasă. Părul ei șaten, lung, sănătos și cu strălucire nemaivăzută, dar și ochii ei verzi ca de smarald nu aveau cum să nu te copleșească și să nu o observi pe tânăra fată. La masă fetele șoșoteau, râdeau, atmosfera era una foarte plăcută și caldă. Fabian o admira pe Andreea de la depărtare deoarece nu avea curajul să o abordeze. În cele din urmă și-a făcut curaj și i-a cerut acesteia o întâlnire. Fabian este un băiat simplu, modest cu toate că fizicul lui ar da de înțeles că este un tip arogant și greu de citit, însă Andreea nu s-a lăsat intimidată de acest lucru, fiind și unul dintre motivele pentru care Fabian era atras de ea. Cei doi s-au întâlnit și au avut genul acela de întâlnire în care timpul ți se pare că se scurge foarte repede discutând vrute și nevrute. Au avut tot felul de discuții despre familie, planuri de viitor, secrete, lucruri care le plac și care nu le plac, dar cu toate astea au descoperit că au foarte multe lucruri în comun. Amândurora le place istoria, să călătorească, să citească, să se aventureze și să își depășească limitele, să iasă din zona lor de confort. 

Uite așa cei doi tineri ajung să fie împreună de aproape un an și jumătate. Acest an și jumătate din viața lor a fost plin de călătorii cu trenul în locații din România, având parte de cele mai frumoase amintiri. Aceștia și-au făcut un obicei ca o dată la două săptămâni, în week-end, să viziteze alt oraș al României. Și uite așa cei doi au văzut aproape toată România împreună cu trenul, la ocazie și la pas. 

Prima călătorie a celor doi a fost minuțios organizată de către Andreea și Fabian, la aproximativ șase luni de relație. Ea a avut loc în vara anului 1975 și au hotărât să petreacă trei zile în Vama Veche la un amic de al lui Fabian care urma să îi țină pe cei doi în gazdă. Ajunși târziu la destinație, cei doi hotărăsc să lase bagajele și să înceapă să descopere magia acestei destinații menită să te ajute să te descoperi pe sine. Pentru început, cei doi au început să se plimbe împreună pe malul mării, atmosfera fiind foarte romantică datorită lunii pline ce se oglindea în Marea Neagră. La scurt timp după plimbare cei doi se hotărăsc să meargă într-un club care se afla tot pe plajă. Au început a dansa, a se distra, a consuma alcool, lucruri pe care cei mai mulți adolescenți le făceau la vremea aia, care îi face ceva mai îndrăzneți, mai curajoși și încep să interacționeze și cu alte grupuri de persoane. Aceste zile sunt de neuitat pentru cuplul foarte îndrăgostit, care ulterior vor fi niște amintiri pe care le vor povesti copiilor și nepoților săi. 

Cele trei zile au trecut într-o clipită. Într-un final cei doi tineri ajung în gară și își așteaptă trenul spre casă. Cei doi sunt vizibil obosiți și abia așteaptă să urce în tren pentru a putea să se odihnească în drum spre casă. Trenul ajunge. Cei doi se urcă, își ocupă locurile în vagon și se pare că sunt singuri în compartiment. Îndrăgostiții se iau în brațe și încep să își împărtășească sentimentele pe care le-au trăit în Vama Veche. Andreea spune că nu s-a mai simțit atât de liberă, fericită și încrezătoare niciodată, iar Fabian spune că alături de ea a trăit cele mai frumoase clipe,în care s-a simțit fericit, împlinit din punct de vedere emoțional și spiritual, astfel realizând că ea este femeia lângă care se vede toată viața. Cei doi sunt copleșiți de oboseală, Fabian o strânge și mai tare în brațe pe Andreea, o sărută pe funte, apoi își îndreaptă privirea spre fereastră încercând să adoarmă.

Anii au trecut și cei doi încă călătoresc împreună, dar și alături de băiatul lor, Victor. Chiar și așa cei doi încă știu să se distreze, să râdă de experiențele lor, dar și să fie niște părinți grijulii și buni.

           -Aioanei Diana-Andra

This entry was posted in Forma, Povești cu inspirație and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.